ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για διέλευση μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για διέλευση μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών

Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και μέχρι την 1η πρωινή της 30ης Μαρτίου του 2020 επιτρέπεται με βάση τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών η διέλευση μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών επιτρέπεται μόνο σε Κύπριους πολίτες (Ε/κ και Τ/κ) και σε νόμιμα διαμένοντες στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιτύχουν διέλευση θα πρέπει να προσκομίζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για νόμιμη είσοδο στη Δημοκρατία και λογαριασμό κοινής ωφελείας που να αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή τους.
 
Περαιτέρω οι υπήκοοι τρίτων χωρών πρέπει να προσκομίζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για νόμιμη είσοδο και άδεια παραμονής στη Δημοκρατία.
 
Οι υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων για να επιτύχουν διέλευση θα πρέπει να φέρουν διπλωματική ταυτότητα. Όσοι δεν είναι κάτοχοι διπλωματικής ταυτότητας, να φέρουν μη διπλωματική κάρτα (non diplomatic card), ή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής για τους λόγους παρουσίας τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι στο ενδεχόμενο διέλευσης προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top