ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προβληματίζει ο γιατρός του Γ.Ν. Πάφου – «Το νοσοκομείο ακυβέρνητο, ο Θεός να βάλει το χέρι του»

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προβληματίζει ο γιατρός του Γ.Ν. Πάφου – «Το νοσοκομείο ακυβέρνητο, ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Πολύ σοβαρά τα όσα καταλογίζει ο διευθυντής της καρδιολογικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Ιωσήφ Μουτήρης.

Τοποθετούμενος με υπευθυνότητα σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, διαψεύδει την πληροφορία ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του άτομα ενόσω νοσηλευόταν στην εντατική (έκλεισε από τις 10/03, ενώ ο ασθενής μεταφέρθηκε εκεί στις 12/03).

Προβάλλει τη θέση ότι δεν έχουν γίνει εξετάσεις σε όλο το προσωπικό του δημόσιου νοσηλευτηρίου, ενώ κάνει λόγο για «ακυβέρνητο νοσοκομείο», καλώντας τον Θεό να βάλει το χέρι του.

Παραθέτουμε την ανάρτηση του Δρ Μουτήρ:

«Θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα σε σχέση με τον ασθενή θετικό στον κορωνα-ιό, που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Πάφου.

Δόθηκε η λανθασμένη πληροφορία από τα ΜΜΕ ότι ο ασθενής δέχτηκε επισκέψεις ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική.

Αυτό δεν ισχύει.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί στην Εντατική στις 12/3. Η Εντατική, όπως και ο Καρδιολογικός θάλαμος, έκλεισαν για επισκέψεις στις 10/3, κατόπιν σχετικής οδηγίας της Καρδιολογικής κλινικής. Συνεπώς οι όποιες επισκέψεις στον ασθενή θα είχαν γίνει προηγουμένως, ενώ αυτός νοσηλευόταν στο Παθολογικό θάλαμο.

Επειδή παρατηρήθηκε καθυστέρηση πολλών ημερών στη λήψη δείγματος για εξέταση για κορωνα-ιό, είναι πιθανόν να έγινε διασπορά του ιού σε άλλους ασθενείς και σε μέρος του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών, κλπ, στο Παθολογικό και στην Εντατική.

Το γεγονός ότι το προσωπικό δεν εργάζεται σταθερά σε ένα θάλαμο αλλά μετακινείται περιπλέκει τα πράγματα και ευνοεί τη διασπορά της ίωσης.

Επειδή πρόκειται για μεγάλο αριθμό υπόπτων θα πρέπει να διοργανωθεί μεγάλης κλίμακα εξέταση. Το νοσοκομείο Πάφου δεν διαθέτει τα μέσα για τέτοιου μεγέθους εξέταση, συνεπώς θα πρέπει να επισκεφτεί το νοσοκομείο κλιμάκιο από τη Λευκωσία.

Αυτό θα πρέπει να γίνει σήμερα και όχι αύριο.
Εξ´ όσων γνωρίζω κάποια δείγματα πάρθηκαν χθες. Δεν είναι όμως αρκετά.

Ως μέτρο προστασίας το προσωπικό του νοσοκομείου χρειάζεται ειδικές στολές, τις οποίες όμως δεν διαθέτουμε. Τις στολές τις χρειαζόμασταν από την αρχή της κρίσης. Ζητήσαμε. Δεν μας δόθηκαν. Πόσο μάλλον τώρα.

Ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ασθενής δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή μετακινηθεί ακόμη στο νοσοκομείο Αμμοχώστου κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από χθες.

Επισκεπτόμενος την Καρδιολογική κλινική σήμερα το πρωί διαπίστωσα κάτι. Μετακίνησαν νοσηλευτές από τον Καρδιολογικό θάλαμο προς την Εντατική. Αυτό εμπεριέχει κινδύνους. Το προσωπικό σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να μπει σε καραντίνα αμέσως μετά, για 14 ημέρες. Πως θα λειτουργήσει ο Θάλαμος μας χωρίς νοσηλευτές;

Η κατάσταση είναι χειρότερη απ´ ότι ανέμενα. Δίπλα από τον Καρδιολογικό θάλαμο βρίσκεται ο Παθολογικός. Λειτουργεί σήμερα με 3 νοσηλευτές που μεταφέρθηκαν από άλλους θαλάμους αφού οι νοσηλευτές παθολογικού βρίσκονται σε περιορισμό στο σπίτι τους από χθες.

Το νοσοκομείο, ακυβέρνητο, αφέθηκε να επιπλέει εν μέσω τρικυμίας. Κανένας αρμόδιος δεν βρίσκεται σε αυτό. Οι οδηγίες φθάνουν τηλεφωνικά, μερικές φορές από άλλες πόλεις. Κάποτε αντιφατικές.
Οδηγίες που το προσωπικό δεν θεωρεί πάντα ορθές, όπως η πρόχειρη μετακίνηση προσωπικού από τον ένα θάλαμο στον άλλο χωρίς πρόγραμμα και προστασία.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE