ΗΝ. Βασίλειο: 273 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Περιορισμοί στην αγορά προϊόντων

ΗΝ. Βασίλειο: 273 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Περιορισμοί στην αγορά προϊόντων

Στα 273 βρίσκονται πλέον τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη διάγνωση ακόμα 67 κρουσμάτων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας είχε ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων στα 206.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών είναι στην Αγγλία, με 51 εξ αυτών στο Λονδίνο.

Μεταξύ των ασθενών είναι και ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος όμως τέθηκε σε οικειοθελή απομόνωση όταν αδιαθέτησε και πριν παραστεί σε διαλέξεις ή εκδηλώσεις της σχολής του.

Συνολικά για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εξεταστεί 23.513 άνθρωποι. Δύο ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, μία στο Ρέντινγκ και ένας στο Μίλτον Κινς, αμφότεροι προχωρημένης ηλικίας και με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση εφόσον κριθεί αναγκαίο προβλέπεται η επί πληρωμή άδεια τεσσάρων εβδομάδων από την εργασία τους εθελοντών με ιατρικές ή νοσηλευτικές γνώσεις που θα θελήσουν να συνδράμουν το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Επίσης εξετάζεται η διεξαγωγή δικαστικών ακροαματικών διαδικασιών μέσω βιντεοσύνδεσης και η επανενεργοποίηση συνταξιοδοτημένων γιατρών και νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, μεγάλα σουπερμάρκετ της Βρετανίας, όπως τα Tesco και τα Asda άρχισαν να θέτουν περιορισμούς στην ποσότητα ορισμένων αντικειμένων που μπορεί να αγοράζει καθένας πελάτης, καθώς καταγράφηκαν περιπτώσεις αγορών πανικού.

Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα είναι τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα, τα απολυμαντικά χεριών, το χαρτί υγείας, τα ζυμαρικά, το γάλα μακράς διαρκείας, φάρμακα για παιδιά, νερό και λαχανικά σε κονσέρβα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE