ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τρίτος νεκρός στη Βρετανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τρίτος νεκρός στη Βρετανία

Ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών είναι ο τρίτος φορέας του κορωνοϊού που υποκύπτει στην ασθένεια στη Βρετανία, ανακοινώθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό αξιωματούχο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι, ο άνδρας είχε σοβαρά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βορείου Μάντσεστερ όταν πέθανε.

Είχε δε πρόσφατα επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορωνοϊού στη Βρετανία, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών που νοσηλευόταν στο Ρέντινγκ και ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο Μίλτον Κινς, επίσης είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι 273.

Εν τω μεταξύ, η Daily Telegraph γράφει ότι πολλές πτήσεις από τις υπό καραντίνα περιοχές της βόρειας Ιταλίας εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά, με αρκετές να έχουν προσγειωθεί σε βρετανικά αεροδρόμια.

Στα αεροδρόμια αυτά δε γίνεται έλεγχος των επιβατών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι στη χώρα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι φορείς του ιού.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει οδηγία για όσους έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη βόρεια Ιταλία να τίθενται σε οικειοθελή κατ’ οίκον απομόνωση για 14 ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE