ΚΥΠΡΟΣ: 80 μετανάστες, ανάμεσά τους και μια έγκυος στο… βαπόρι απ΄ την Τουρκία

ΚΥΠΡΟΣ: 80 μετανάστες, ανάμεσά τους και μια έγκυος στο… βαπόρι απ΄ την Τουρκία

Με προέλευση από την Τουρκία το σκάφος που εντοπίστηκε να πλέει το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου (Κάβο Γκρέκο).

Οι άτυποι μετανάστες, οι οποίοι –δυστυχώς- είναι έρμαιο στα χέρια της Άγκυρας και στα γεωπολιτικά της παιχνίδια, σκοπίμως -σύμφωνα με πληροφορίες μας- οδηγήθηκαν στη θαλάσσια μας περιοχή. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει στοχοποιήσει και την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του παιχνιδιού της για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονταν στο σκάφος, πρόκειται για περίπου 80. Η πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα, ενώ ανάμεσά τους είναι και μια έγκυος γυναίκα.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί πέντε ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το προσέγγισε και μετέφερε τους μετανάστες στο αλλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast στον Πρωταρά λίγο πριν από τις 17:00.

Να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του κατέστη εφικτός μέσω του παράκτιου συστήματος ραδιο-επισήμανσης της Λιμενικής Αστυνομίας στη Λεμεσό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE