ΙΤΑΛΙΑ: Είκοσι ένας οι νεκροί και 800 κρούσματα από τον κορωνοϊό

ΙΤΑΛΙΑ: Είκοσι ένας οι νεκροί και 800 κρούσματα από τον κορωνοϊό

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη "κόκκινη ζώνη", πάντα στην Λομβαρδία.

Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Στο μεταξύ, η ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα του κορωνοϊόυ, σε όλη την χώρα, είναι, πλέον, 800. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21.

Σήμερα πραγματοποιείται νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητήσουν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας.

Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το "πάγωμα" των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE