Εντυπωσιακός και φέτος ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο (Βίντεο)

Εντυπωσιακός και φέτος ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο (Βίντεο)

Τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών συγκέντρωσε και φέτος ο Ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις επισκεπτών αλλά και τηλεοπτικών συνεργείων του εξωτερικού τουλάχιστον από πλευράς θεάματος.

Παρότι τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, αυξάνοντας παράλληλα αισθητά τα μέτρα ασφαλείας, δεν έλειψαν τα ευτράπελα που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του εθίμου τουλάχιστον τέσσερις φορές πριν οι καμπάνες σημάνουν χαρμόσυνα.

Η διαβεβαίωση εκ μέρους του Δήμου ότι τελικά βρέθηκε λύση ανάμεσα σε συνεργεία και θιγόμενους κατοίκους τελικά αποδείχθηκε «άνθρακας» αφού οι καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων τελικά δεν απέδωσαν και στην πράξη.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η επέμβαση – έφοδος της Αστυνομίας στα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής με τους ρουκετατζήδες να απειλούν με οριστική διακοπή του εθίμου.

Μειωμένος αισθητά ήταν και ο αριθμός των ρουκετών από τις δύο ενορίες δείγμα του ότι έχει ωριμάσει πλέον η σκέψη για τη διεξαγωγή του φαντασμαγορικού εθίμου σε φυσιολογικά πλαίσια.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.