Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία όπου αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις της Άγκυρας με αυτές του καθεστώτος της Δαμασκού, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμώντας πάντως πως η κατάσταση παίρνει «ευνοϊκή» τροπή.

«Έχουμε τρεις μάρτυρες (...). εντούτοις οι απώλειες του (συριακού) καθεστώτος είναι πολύ βαριές», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Λίγο νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο δύο τούρκων στρατιωτικών και τον τραυματισμό δύο άλλων από αεροπορικό πλήγμα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως με τις απώλειες που ανακοινώθηκαν σήμερα, 20 τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα τον Φεβρουάριο στην περιοχή αυτή, που αποτελεί το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Ρόιτερ, έχουν σκοτωθεί 21 μέλη των τουρκικών δυνάμεων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE