Λακκοτρύπης: Τον Απρίλιο οι πρώτες κινήσεις στο οικόπεδο 6

Λακκοτρύπης: Τον Απρίλιο οι πρώτες κινήσεις στο οικόπεδο 6

Μεγάλη κινητικότητα θα υπάρχει στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη το επόμενο διάστημα, με γεωτρήσεις από την γαλλοιταλική κοινοπραξία και αμερικανικές εταιρείες.

Τον Απρίλιο θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις στο οικόπεδο 6, από την ENI και TOTAL, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργου Λακκοτρύπη. Αυτό το πρόγραμμα θα το ακολουθήσει και πρόγραμμα από αμερικανικές εταιρείες, από την Exxon και την Qatar Petroleum, πρόσθεσε.Α

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εφαρμόζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Επιβεβαίωσε δε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων από την τουρκική πλευρά.
Σε ερώτηση που του ανατέθηκε σε σχέση με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, για υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με το Ισραήλ μετά από την υπογραφή των σχετικών τουρκολιβυκών μνημονίων, ο Υπουργός Λακκοτρύπης απέφυγε εμμέσως να σχολιάσει δηλώνοντας ότι «μέλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο».

Τέλος, ο Υπουργός σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί για ευθυγράμμιση συμφερόντων μεταξύ μεγάλων εταιρειών, των χωρών από τις οποίες προέρχονται και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δείτε τις δηλώσεις του στο Euronews:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE