Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: 37χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον 55χρονου και τον χτύπησε
Αδικήματα απόπειρας φόνου και πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, διερευνά η Αστυνομία εναντίον 37χρονου στη Λεμεσό.
Ο Νετανιάχου, ο πρώτος εν ενεργεία ισραηλινός Πρωθυπουργός που κατηγορείται για έγκλημα, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ενοχή στις τρεις υποθέσεις σε βάρος του για διαφθορά. Επιπλέον της νομικής μάχης του, ο Νετανιάχου, ο οποίος ηγείται του δεξιού κόμματος Λικούντ, δίνει μάχη και για την πολιτική του επιβίωση στις εκλογές της 2ας Μαρτίου, έπειτα από τις ψηφοφορίες τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο που δεν ανέδειξαν κυβερνητική πλειοψηφία.
Σε δήλωσή του, το Υπουργείο αναφέρει πως ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα δέκα τελευταία χρόνια και έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλον στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, θα χρειαστεί να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ για να ακούσει το κατηγορητήριο σε βάρος του. Τρεις δικαστές θα εκδικάσουν την υπόθεση. Ο Νετανιάχου αρνείται οποιαδήποτε ενοχή σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.
Στις κατηγορίες, οι οποίες απαγγέλθηκαν επισήμως πριν από τρεις εβδομάδες, περιλαμβάνονται η δωροδοκία, η κατάχρηση εμπιστοσύνης και η απάτη. Ο 70χρονος Νετανιάχου κατηγορείται ότι δέχθηκε παρανόμως από μεγιστάνες δώρα αξίας 264.000 δολαρίων, για τα οποία εισαγγελείς είπαν πως περιλάμβαναν πούρα και σαμπάνια, και ότι έκανε χάρες προωθώντας κανονιστικές ρυθμίσεις ώστε να επιτύχει ως αντάλλαγμα πιο ευνοϊκή κάλυψη από έναν δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, αν καταδικασθεί για δωροδοκία, και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις