La Repubblica: 'Τώρα ο κίνδυνος είναι μία σύγκρουση Ευρώπης - Τουρκίας

La Repubblica: 'Τώρα ο κίνδυνος είναι μία σύγκρουση Ευρώπης - Τουρκίας

"Τώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης- Τουρκίας", τιτλοφορεί  άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica την Τρίτη 18/2

 
H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε τη Δευτέρα 17/2 με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
 
Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η "Σοφία", διότι η Κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε "υπερβολικά ανθρωπιστική".
 
"Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά ΄ζέστη΄, εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών", προσθέτει η εφημερίδα.
 
Σημειώνει ότι "ακριβώς λόγω τού ό,τι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη - από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ - η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας".
 
"Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά", γράφει η La Repubblica.
 
"Η αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Ευρωπαϊκή ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία", υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με ελπίδες για μια γενικευμένη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, το βλέμμα όλου του πλανήτη σήμερα, Δευτέρα (13/10/25) είναι στραμμένο στο Ισραήλ, όπου απελευθερώνονται οι όμηροι της Χαμάς, στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE