ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΟΚ: Οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους

ΔΕΟΚ: Οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους

Τα δικαιώματα τους θα διεκδικήσουν δυναμικά οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

 

Η συντεχνία ξενοδοχοϋπαλλήλων ΔΕΟΚ ΑΛΛΑΓΗ εκφράζει την «έντονη ανησυχία της για την καταστρατήγηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στον κλάδο των ξενοδοχείων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών από την μεγαλύτερη μερίδα των ξενοδόχων» και διαβεβαιώνει ότι θα διεκδικήσει δυναμικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
Η ΔΕΟΚ «καλεί την Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα με στόχο την ορθή εφαρμογή όλων των άρθρων της σύμβασης.  Σε περίπτωση που θα συνεχισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση το Συνδικαλιστικό Κίνημα».
 
«Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι δεν σέβονται την υπογραφή τους ούτε κατ’ ελάχιστο σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε κατόπιν μεγάλης προσπάθειας και με μεγάλες υποχωρήσεις εκ μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ερμηνείες που δίνουν στα συμφωνηθέντα τόσο ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων όσο και τα μέλη του είναι τέτοιες που ουσιαστικά οδηγούν σε πισωγύρισμα με υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», σημειώνει.
 
Προσθέτει ότι «η πρωτοφανής επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του συστήματος εργασιακών σχέσεων αλλά και την εντιμότητα και την ειλικρίνεια των οργανωμένων συνδέσμων των ξενοδόχων που ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα πλαίσια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για τους εργαζομένους».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι διαπιστώνει «παραβίαση όλων των συμφωνηθέντων άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρατηρήθηκε ακόμη και μείωση απολαβών των εργαζομένων».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top