Ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το σχέδιο Τραμπ για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

Ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το σχέδιο Τραμπ για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

Τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, που συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως στο Κάιρο σε επίπεδο Υπουργών, απέρριψαν το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται ούτε στα «ελάχιστα δικαιώματα και φιλοδοξίες» των Παλαιστινίων».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «απορρίπτει τη συμφωνία των ΗΠΑ-Ισραηλινών του αιώνα» θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στα ελάχιστα δικαιώματα και φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού».
 
Τα αραβικά κράτη τόνισαν επίσης ότι «δε θα συνεργαστούν με την αμερικανική κυβέρνηση για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου». Και παράλληλα, «επέμειναν σε μία λύση δύο κρατών που να περιλαμβάνει ένα Παλαιστινιακό κράτος βασισμένο στα σύνορα πριν από τον εξάμηνο πόλεμο του 1967 - όταν το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα - και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE