Έλληνας ευρωβουλευτής έσκισε την τουρκική σημαία- Καταδικάζει η Ελλάδα

Έλληνας ευρωβουλευτής έσκισε την τουρκική σημαία- Καταδικάζει η Ελλάδα

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την ενέργεια του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος εντός του Ευρωκοινοβουλίου προέβη στο σκίσιμο μιας χάρτινης τουρκικής σημαίας.

 

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συγκεκριμένη κίνηση.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ενώ καταλήγει ότι «οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.