Συρία: Προελαύνει ο στρατός του Άσαντ - Μπήκε στην αλ – Νούμαν

Συρία: Προελαύνει ο στρατός του Άσαντ - Μπήκε στην αλ – Νούμαν

Οι μάχες με τους αντάρτες διεξάγονται στον δυτικό τομέα της πόλης ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν την Τρίτη 28/01 στη στρατηγική πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ιντλίμπ, σε μια σημαντική προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει μια περιοχή που ελέγχεται από τζιχαντιστές και αντάρτες, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών στη βορειοδυτική Συρία.

"Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν υποστηριζόμενες από επιδρομές της αεροπορίας, οι μάχες διεξάγονται στο δυτικό τομέα της πόλης" η οποία έχει σχεδόν εκκενωθεί, οι περισσότεροι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν λόγω των βομβαρδισμών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν και πολεμούν στα περίχωρά της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE