Η Επίτροπος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ), σημείωσε την ανάγκη "ενισχυμένη προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε στάθμιση έναντι των άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών".
"Η Ευρώπη", αναφέρει, "έχει θεσπίσει ένα ενισχυμένο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, του οποίου την παρακολούθηση για την εφαρμογή έχει το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Κύπρο".
Σημειώνεται ότι "το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προσωπικών Δεδομένων, αφού την 28 Ιανουαρίου 1981 ανοίχτηκε για υπογραφή στο Στρασβούργο η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων".
Όπως ανακοινώθηκε "με την ευκαιρία του εορτασμού της Hμέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση, με θέμα `Online Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων`, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και φοιτητές δημοσιογραφίας".
Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι "το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ζωντανή σύνδεση μέσω Facebook που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα απαντά σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων".
Επίτροπος Λοϊζιδου: Μήνυμα για ανάγκη προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μήνυμα για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έστειλε από τις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαϊδου.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τους πρόδωσε το σήμα κλοπιμαίου κινητού - Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για κλοπές και διαρρήξεις
Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Μπορείς να κάνεις μεταγραφή το παιδί σου σε άλλο νηπιαγωγείο για τους καλοκαιρινούς μήνες;
«Σβήνει» ο κατασκηνωτικός τουρισμός στην Κύπρο; Οι οργανωμένοι χώροι που λειτουργούν σήμερα και οι «παλιές επιστροφές»
Πήγαν στον τελικό κυπέλλου φορτωμένοι με φωτοβολίδες: Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα - Ανάμεσα τους ανήλικοι
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινή επιδρομή
Βίντεο: 25 χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, ο Χάρης Ρώμας επιστρέφει στο σπίτι του «Κωνσταντίνου και Ελένης»