Ζοάο Βάλε Ντε Αλμέιντα, πρώτος επικεφαλής της μελλοντικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο ΗΒ

Ζοάο Βάλε Ντε Αλμέιντα, πρώτος επικεφαλής της μελλοντικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο ΗΒ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε το διορισμό του Ζοάο Βάλε Ντε Αλμέιντα ως πρώτου επικεφαλής της μελλοντικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και κοινοποίησε την απόφαση δεόντως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ζοάο Βάλε Ντε Αλμέιντα θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Από την ημερομηνία αυτή, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μια τρίτη χώρα και ως εκ τούτου η αντιπροσωπεία της ΕΕ θα εξασφαλίσει την εκπροσώπηση της Ένωσης.

Ο Ζοάο Βάλε Ντε Αλμέιντα είναι ανώτερος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος διετέλεσε Πρέσβης της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2015 έως το 2019 και προηγουμένως πρώτος Πρεσβευτής της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το 2010 έως το 2014.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE