Το ΥΠΕΣ προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου

Το ΥΠΕΣ προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με εφόδιο τις νέες αλλαγές που προκρίθηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο, το προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου, με στόχο την αντιμετώπιση ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία η Δημοκρατία βρέθηκε πότε αντιμέτωπη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα συμπεράσματα του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ οριοθετούν την εντός διμήνου παρουσίαση της νέας μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου της ΕΕ.
 
Εν όψει της αναθεώρησης της της μεταναστευτικής πολιτικής, η Κύπρος διεκδίκησε τόσο μέσα από την κατ’ ίδιαν συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο Ylva Johansson, όσο και με τις παρεμβάσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην σύνοδο, την συμπερίληψη προνοιών στην νέα πολιτική για την συγκρότηση ενιαίου καταλόγου ασφαλών χωρών, την ενεργοποίηση των μηχανισμών επιστροφής σε τρίτες χώρες  από την FRONTEX, αλλά και την ανάληψη από μέρους της ΕΕ πρωτοβουλίας για επίτευξη συμφωνιών με τρίτες χώρες.
 
Πρόσθετα, εξασφαλίστηκε η από μέρους του FRONTEX και του ΕΑΣΟ παροχή τεχνικής υποστήριξης και εμπειρογνωμοσύνης για τα υπό δημιουργία κλειστά κέντρα, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο FRONTEX είναι έτοιμος να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των επιστροφών της Κύπρου σε τρίτες χώρες.

AΠΟ ΚΥΠΕ 
 


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Χωρίς την παρουσία ΜΜΕ επιτόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών την οποία φιλοξενεί στην οικία του στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE