ΔΙΕΘΝΗ

Το Κολέγιο των Επιτρόπων συμφώνησε σε ιδέες για διαμόρφωση της 'διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης'

Το Κολέγιο των Επιτρόπων συμφώνησε σε ιδέες για διαμόρφωση της 'διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης'

Σε ένα πακέτο βασικών ιδεών για το πως θα μπορούσε να διεξαχθεί η "διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης", μια κοινή διάσκεψη πολιτικού κόσμου και κοινωνίας των πολιτών, στην οποία θα συζητηθούν ιδέες για τη θεσμική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησε το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασε η Αντιπρόεδρος Ντουμπράβκα Σούικα.

Την πρόταση του Κολεγίου θα συζητήσουν τα Κράτη Μέλη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 28ης Ιανουαρίου και ο βασικός στόχος είναι οι παράλληλες ανά την ΕΕ διασκέψεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις να ξεκινήσει την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2020 και να διαρκέσει για δύο χρόνια.

Η Αντιπρόεδρος Σούικα ανακοίνωσε ότι η διάσκεψη θα βασιστεί σε εμπειρίες του παρελθόντος, όπως οι διάλογοι των πολιτών, εισάγοντας ταυτόχρονα ένα ευρύ φάσμα νέων στοιχείων για την αύξηση της εμβέλειας και την ενίσχυση των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι θα διαμορφώσουν τη μελλοντική δράση της ΕΕ. "Η διάσκεψη θα επιτρέψει μια ανοιχτή, περιεκτική, διαφανή και διαρθρωμένη συζήτηση με πολλούς πολίτες και από όλα τα κοινωνικά στρώματα", ανέφερε.

Αναλυτικά η Κομισιόν προτείνει δύο παράλληλους άξονες εργασίας για τις συζητήσεις: ο πρώτος θα επικεντρωθεί στις προτεραιότητες της ΕΕ και σε αυτό που πρέπει να επιδιώξει η Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών προκλήσεων, μιας οικονομίας που εργάζεται για τους ανθρώπους, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρώπης, τη φωνή της ΕΕ στον κόσμο, καθώς και τη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών της Ένωσης. Η δεύτερη συνιστώσα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται ειδικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα θεσμικά θέματα: σύστημα του επικεφαλής υποψήφιου και τους διακρατικούς καταλόγους για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Κομισιόν θεωρεί τη Διάσκεψη ως ένα φόρουμ που ξεκινά από τη βάση, "προσιτό σε άτομα πολύ πέρα ​​από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, από όλες τις γωνιές της Ένωσης".

"Τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα εθνικά κοινοβούλια, οι κοινωνικοί εταίροι, οι περιφερειακές και τοπικές αρχές και η κοινωνία των πολιτών καλούνται να συμμετάσχουν", αναφέρει. Προτείνει δε μια πολυγλωσσική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα διασφαλίσει τη διαφάνεια της συζήτησης και θα υποστηρίξει την ευρύτερη συμμετοχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top