ΚΥΠΡΟΣ: Οι καταναλωτές θα επωμιστούν την αποτυχία του κράτους – Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

ΚΥΠΡΟΣ: Οι καταναλωτές θα επωμιστούν την αποτυχία του κράτους – Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

Πονοκέφαλο προκαλούν οι αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα κίνησης, τις οποίες θα επωμιστούν οι Κύπριοι πολίτες και αγγίζουν μέχρι και τα 6 σεντς στο κιλό.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης θα αυξηθούν μέχρι και έξι σεντς, (4 στο πετρέλαιο κίνησης και 2,5 στην βενζίνη), αφού πλέον θα είναι υποχρεωτική η ανάμειξη βιοκαυσίμων στα υφιστάμενα καύσιμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Κύπρος, μέχρι την 31/12/2020, θα πρέπει να καλύπτει το 10% των ενεργειακών της αναγκών στις μεταφορές από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, στόχο τον οποίο μέχρι στιγμής έχουμε πιάσει μόλις στο 5%.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανάφερε πως «Δεν έχουμε συγκοινωνίες ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος είναι να προσμύξουμε  βιοκάυσιμα στα συμβατικά»

Οι εταιρείες πετρελαίων θα αναγκάζονται να αγοράζουν τα βιοκαύσιμα από το εξωτερικό κάτι το οποίο θα εκτοξεύσει την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα στην τιμή της βενζίνης θα προστεθεί το ποσό των 2,5 σεντς και στου πετρελαίου κίνησης το ποσό των 5 με 6 σεντς. Επιπλέον σε αυτές τις τιμές θα προστεθεί και το ποσό των 2,05 σεντς φόρος κατανάλωσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων συμφώνησαν οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ κατά την δέκατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής

BEST OF TOTHEMAONLINE