«Ανάσα» για τους πολίτες: Αυτά είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης για στήριξη της οικονομίας
Οκτώ μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Δηλώσεις που βάζουν «βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα.
Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μίλησε για το σκάνδαλο πολυϊδοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθη και αποκάλυψε ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιαννάκης Παπαδόπουλος του είχε αποκαλύψει ότι η ακριτική ΠΑΕ είχε μεταβιβαστεί στον Ιβάν Σαββίδη. «Μου είχε αποκαλύψει λοιπόν για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ότι η Ξάνθη έχει μεταβιβαστεί στον Σαββίδη», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είχε δώσει χρήματα στο αφεντικό του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ άφησε υπονοούμενα και για εμπλοκή του Σαββίδη στην Κέρκυρα. «Ο Σαββίδης είχε δώσει χρήματα στον Χριστοβασίλη που τότε αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα με την εφορία».
Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε επίσης ανοιχτά την άποψή του ότι η Ξάνθη θα υποβιβαστεί, ενώ χαρακτήρισε κωμικά τα επιχειρήματα της ακριτικής ομάδας. «Θα υποβιβαστεί. Τα υπερασπιστικά επιχειρήματα της Ξάνθης είναι κωμικά εφόσον είναι αυτά που δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ. Αγγίζουν τη γελοιότητα».
Το αφεντικό της Λάρισας μάλιστα αποκάλυψε ότι στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ο Μάκης Γκαγκάτσης τον πήρε τηλέφωνο και του… χάρισε τους Κάτσε και Ουάρντα. «Αυτή ήταν μονομερή ενέργεια από την πλευρά Σαββίδη, χωρίς εγώ να ζητήσω παίκτες! Επικοινώνησε μαζί μου τότε ο Μάκης Γκαγκάτσης και μου είπε “ο πρόεδρος αποφάσισε να πάρεις δανεικούς τον Ουάρντα και τον Κάτσε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Θα υποβιβαστεί. Τα υπερασπιστικά επιχειρήματα της Ξάνθης είναι κωμικά εφόσον είναι αυτά που δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ. Αγγίζουν τη γελοιότητα.
Πουθενά. Απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει ανατραπεί ποτέ.
Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο και τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει όλες οι πλευρές, εγώ ασχολήθηκα προσωπικά μόνο με την Ξάνθη και ανέφερα καθαρά τα στοιχεία στο υπόμνημα που καταθέσαμε την πρώτη μέρα.
Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και για εμάς, διότι μας νίκησε η Ξάνθη πριν λίγες μέρες, ενώ εκκρεμούσε ήδη η καταγγελία. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να πάρουν όλες οι ομάδες πίσω τους βαθμούς, παρ’ ότι αυτό ευνοεί και ανταγωνιστές μας.
Όλοι.
Από 13 χρονών έπαιζα στον Άρη Πετρούπολης και από τα 28 μου διοικώ ομάδες.
Εγώ πρώτος είχα μιλήσει για παρεμβάσεις της οικογένειας Σαββίδη σε άλλες ομάδες! Από το 2016. Είχα μιλήσει για τον ΠΑΣ Γιάννενα και πρόσεξε, σου δίνω είδηση τώρα, για τον συνέταιρο του Πολυχρόνη Συγγελίδη της Ξάνθης, αντιπρόσωπο της Κράισλερ- Τζιπ στα Γιάννενα, τον Γιάννη Αυδή. Ο ίδιος ο Αυδής μου είχε πει ότι λίγες μέρες πριν είχε πουλήσει ακίνητο ιδιοκτησίας του σε εταιρία συμφερόντων Σαββίδη, γεγονός το οποίο δεν έχω ερευνήσει. Και ότι ο Σαββίδης είχε δώσει χρήματα στον Χριστοβασίλη που τότε αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα με την εφορία. Και ότι ο Γιάννης Αυδής ως άνθρωπος του Σαββίδη είχε πάρει χωρίς χρήματα τον ΠΑΣ Γιάννενα με συμβολαιογρααφικό έγγραφο γνωστού συμβολαιογράφου στην Οδό Ακαδημίας, γνώριζα και την ημερομηνία και τον αριθμό του εγγράφου αυτού.
Επίσης είχα μιλήσει για την Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζω στοιχεία, και για την Ξάνθη από καιρό πριν! Μου είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Παπαδόπουλος μετά τη σφαγιαστική διαιτησία της ομάδας μου με την Ξάνθη πέρσι, τότε που εγώ κατηγόρησα τον Γιάννη Παπαδόπουλο για τον διαιτητή Λάμπρου, μου είχε αποκαλύψει λοιπόν για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ότι η Ξάνθη έχει μεταβιβαστεί στον Σαββίδη! Και μου το είχε πει μπροστά σε κόσμο, στο Εφετείο Αθηνών, λόγου χάρη μπροστά στον δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια.
Αυτή ήταν μονομερή ενέργεια από την πλευρά Σαββίδη, χωρίς εγώ να ζητήσω παίκτες! Επικοινώνησε μαζί μου τότε ο Μάκης Γκαγκάτσης και μου είπε “ο πρόεδρος αποφάσισε να πάρεις δανεικούς τον Ουάρντα και τον Κάτσε”. Στο τέλος των μεταγραφών. Πριν από αυτό μού είχε ζητηθεί από την πλευρά Σαββίδη να αναλάβω δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις του ομίλου του.
Το δικηγορικό απόρρητο μού απαγορεύει να αποκαλύψω τις υποθέσεις του Σαββίδη που μου ζητήθηκε να αναλάβω.
Ενημέρωσα τον Σαββίδη εκείνη τη στιγμή ότι είμαι στενός φίλος πλέον με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ότι είμαι υποχρεωμένος να τον ενημερώσω πρώτα, λόγω της αντιπαλότητας Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ και Μαρινάκη- Σαββίδη. Ρώτησα τον Σαββίδη αν τον ενοχλεί που θα ενημερώσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μου είπε ότι δεν τον ενοχλεί. Ενημέρωσα λοιπόν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι ήταν δικό μου θέμα αν θα αναλάμβανα ή όχι τις υποθέσεις του ομίλου Σαββίδη.
Όχι. Μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού για την Ξάνθη, για την οποία έκανα πρόσθετη παρέμβαση, οι σχέσεις μου με την οικογένεια Σαββίδη έχουν παγώσει εντελώς. Συνεχίζω ως άνθρωπος- βγάζοντας τελείως έξω το ποδόσφαιρο- σε προσωπικό επίπεδο να έχω πολύ καλή άποψη για τον Σαββίδη.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή περιβάλλεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο οι οποίοι τον οδηγούν σε εντελώς λάθος επιλογές τόσο για τον τρόπο που πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί τη θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Αυτοί που τον περιβάλλουν είναι της νοοτροπίας που από το 1996 κατάστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλοί από αυτούς ήταν και είναι στενότατοι φίλοι και συνομιλητές με τον Θωμά Μητρόπουλο. Και μιλάω για διαιτητές και παράγοντες.
Πηγή: To10.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




