ΔΙΕΘΝΗ

Αποκλιμάκωση έντασης με Ιράν στη βάση του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Αποκλιμάκωση έντασης με Ιράν στη βάση του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Αναφορικά με το Ιράν, η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας Υπουργός συμπλήρωσε ότι «όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓ του ΗΕ για τη Λιβύη, Ghassan Salame, και τη Διαδικασία του Βερολίνου». Σημείωσε τέλος ότι «πρέπει όμως να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της Κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, τα οποία το μόνο που υπηρετούν είναι την ένταση στην περιοχή».

Για «ανησυχητική κατάσταση», έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ, προσερχόμενος στην ίδια συνεδρίαση. Όπως είπε, συγκάλεσε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση του ΣΕΥ «ώστε να έχουμε μια στρατηγική συζήτηση μεταξύ των 28 Κρατών Μελών σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ, το Ιράν και τη Λιβυη». Σημείωσε δε ότι θα ενημερώσει τα Κράτη Μέλη σχετικά με το περιεχόμενο όλων των τηλεφωνικών και άλλων επαφών που είχε τις τελευταίες μέρες. Όπως εξήγησε αναμένει πως η συνεδρίαση θα διαρκέσει περί τις τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top