Ισχυρός σεισμός 6.3 ρίχτερ στην Ρωσία

Ισχυρός σεισμός 6.3 ρίχτερ στην Ρωσία

Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Τσουκότκα την Πέμπτη το πρωί, στο βορειοανατολικό άκρο της Ρωσίας, στην Άπω Ανατολή.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6.3 της Κλίμακας Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 424 χλμ. νοτιοδυτικά του Ανάντιρ, σε βάθος περίπου 10 χλμ. Το Ανάντιρ είναι η πρωτεύουσα της Τσουκότκα, του ΒΑ άκρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και η πλέον ανατολική πόλη ολόκληρης της χώρας. Είναι χτισμένο στο σημείο που ο ποταμός Ανάντιρ εκβάλλει στη θάλασσα Μπέρινγκ, περίπου 6.200 χιλιόμετρα ΒΑ της Μόσχας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.