Θεσμό αποτελεί πλέον για την Microsoft Κύπρου «Η ώρα του κώδικα», ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους μαθητές και είναι σχεδιασμένο ειδικά για να φέρει πιο κοντά τα παιδιά στις έννοιες του προγραμματισμού και της τεχνολογίας, δείχνοντας ότι όλοι μπορούν να διδαχθούν τα βασικά, με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο.
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, οι υπάλληλοι της Microsoft σε συνεργασία με εθελοντές από τον Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό οργανισμό CARDET και την HS Data, διοργάνωσαν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, δωρεάν εργαστήρια σε δημοτικά σχολεία, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου. Μέσα από τα εργαστήρια, 500 περίπου μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας το παιχνίδι Minecraft και συνδυάζοντας τις εκπαιδευτικές ικανότητες της πλατφόρμας του Minecraft με το παγκόσμιας εμβέλειας κίνημα «Hour of Code», η Microsoft Κύπρου δημιουργεί ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό περιβάλλον εκμάθησης για τους μαθητές, μέσα από το οποίο αποκτούν δεξιότητες για καλύτερη επίλυση προβλημάτων, αντιμετώπισης δυσκολιών στην εκμάθηση, ενώ αναπτύσσει και την μεταξύ τους συνεργασία.
Το κάθε εργαστήριο διήρκησε 60 λεπτά και οι εκπαιδευτές αρχικά πραγματοποιούσαν μια εισαγωγή και έναν διάλογο με τους μαθητές σε έννοιες του προγραμματισμού, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές προγραμμάτιζαν τα 12 στάδια από το παιχνίδι Minecraft.
Kατά τη διάρκεια του εργαστηρίου όλα τα παιδιά επέδειξαν τεράστιο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ενώ αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, και την κριτική και αναλυτική τους σκέψη. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν και το «Hour of Code Certificate».
Σε δήλωσή της, η κα. Μαρίνα Αντωνίου, Philanthropies Coordinator στην Microsoft Kύπρου, ανέφερε: «Τα τελευταία 6 χρόνια, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας και των συνεργατών μας, δημιουργήσαμε ένα θεσμό για την κοινωνία της Κύπρου, προωθώντας τον προγραμματισμό και την επιστήμη της πληροφορικής στους μαθητές των σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους με τις λιγότερες ευκαιρίες. Τα σχολεία εκτιμούν τις προσπάθειές μας και είναι προφανές ότι οι μαθητές απολαμβάνουν όλη τη διαδικασία. Παρατηρούμε ότι μετά τα εργαστήρια, οι μαθητές όχι μόνο ξεπερνούν τις προκαταλήψεις τους γύρω από τους υπολογιστές αλλά διαπιστώνουν ότι ο προγραμματισμός, και οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν απαραίτητα εφόδια για όλους και για όλες. ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις