Υπερχείλισε και ο υδατοφράκτης της Κανναβιού

Υπερχείλισε και ο υδατοφράκτης της Κανναβιού

Υπερχείλισε γύρω στις 10:00 το πρωι της Τρίτης (7/1) το φράγμα της Κανναβιού στην Επαρχία Πάφου. Πρόκειται για το πέμπτο από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζουν από τις 31.12.2019.

 

Προηγήθηκε η  υπερχείλιση των φραγμάτων Πωμού, Αργάκας, Ασπρόκρεμου και Αρμίνου, που θεωρείται φράγμα εκτροπής το οποίο τροφοδοτεί τον Κούρρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων,  το βράδυ της Τεαναμένεται να υπερχειλίσει και το φράγμα της  Ευρέτου στην επαρχία Πάφου, χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιού είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου, χωρητικότητας 17,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Την τελευταία φορά που είχε υπερχείλισε ήταν το 2012 και συγκεκριμένα δύο φορές στον ίδιο ημερολογιακό έτος.

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού, και της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE