Υπερχείλισε και ο υδατοφράκτης της Κανναβιού

Υπερχείλισε και ο υδατοφράκτης της Κανναβιού

Υπερχείλισε γύρω στις 10:00 το πρωι της Τρίτης (7/1) το φράγμα της Κανναβιού στην Επαρχία Πάφου. Πρόκειται για το πέμπτο από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζουν από τις 31.12.2019.

 

Προηγήθηκε η  υπερχείλιση των φραγμάτων Πωμού, Αργάκας, Ασπρόκρεμου και Αρμίνου, που θεωρείται φράγμα εκτροπής το οποίο τροφοδοτεί τον Κούρρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων,  το βράδυ της Τεαναμένεται να υπερχειλίσει και το φράγμα της  Ευρέτου στην επαρχία Πάφου, χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιού είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου, χωρητικότητας 17,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Την τελευταία φορά που είχε υπερχείλισε ήταν το 2012 και συγκεκριμένα δύο φορές στον ίδιο ημερολογιακό έτος.

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού, και της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE