ΔΙΕΘΝΗ

Επίτροπος Τίμερμανς: Τα εθνικά σχέδια για το κλίμα έπρεπε να υποβληθούν μέχρι τέλος 2019

Επίτροπος Τίμερμανς: Τα εθνικά σχέδια για το κλίμα έπρεπε να υποβληθούν μέχρι τέλος 2019

Με γραπτή του απάντηση, προς τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, διευκρινίζει ότι η διεξαγωγή μελετών από τα κράτη μέλη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα επί του παρόντος, αλλά τονίζει πως τα εθνικά σχέδια για το κλίμα, έπρεπε να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.


Στην απάντηση του ο Επίτροπος, αναφέρει ότι η διεξαγωγή μελετών για το κλίμα έχει προταθεί να καταστεί υποχρεωτική από την ισχύουσα και την προτεινόμενη νομοθεσία και πολιτικές της ΕΕ καθώς και ότι, μέχρι στιγμής, 22 κράτη μέλη πραγματοποίησαν τέτοιου είδους εκτιμήσεις, ενώ σε 5 κράτη μέλη οι εκτιμήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη.

O Επίτροπος πληροφορεί ότι, η τροποποίηση του 2019 της νομοθεσίας για τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενίσχυσε τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην πρόληψη των καταστροφών και την επίτευξη ετοιμότητας.

Υπογραμμίζει δε ότι, μέχρι τις 31/12/2020 και στη συνέχεια ανά τριετία, τα κράτη μέλη καλούνται να συνοψίσουν για την Κομισιόν τις οικείες δραστηριότητες για τη διαχείριση του κινδύνου καταστροφών, εστιάζοντας σε κινδύνους καίριας σημασίας, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν κινδύνους οι οποίοι σχετίζονται με το κλίμα.

Η Κομισιόν, από κοινού με τα κράτη μέλη θα καταρτίζει σχετικές κατευθυντήριες γραμμές και θα εξετάζει κατά πόσον και με ποιον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι.

Αναφερόμενος στον στρατηγικό στόχο , για μια πιο πράσινη Ευρώπη με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που περιέχεται στην πρόταση της Κομισιόν για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, περιλαμβάνει δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τονίζει ο Επίτροπος.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι προτείνεται για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα αυτό ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να διαθέτουν ένα ή περισσότερα σχέδια διαχείρισης κινδύνων καταστροφών, τα οποία να συνάδουν με τις υφιστάμενες στρατηγικές για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και να περιλαμβάνουν αξιολόγηση των βασικών κλιματικών κινδύνων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top