ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

 Άλλα 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού «αποθηκεύτηκαν» την Πέμπτη 2/1 στα φράγματα της Κύπρου ανεβάζοντας τη συνολική πληρότητα στο 88,3% με αρκετά μάλιστα φράγματα να «φλερτάρουν» ήδη με υπερχείλιση.

Του Στέλιου Στυλιανού

 

Συγκεκριμένα, στο 97,8% της πληρότητάς του βρίσκεται ο Ασπρόκρεμμος, συγκεντρώνοντας 51,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ στο 95,9% είναι αυτό της Καλαβασου.

Υπερχείλιση θα έχουμε τις επόμενες μέρες και στο φράγμα Γερμασόγιας αφού απομένει περίπου 1 εκατομμύρια για να αποθηκευτεί (91,5%) ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο βρίσκεται και το φράγμα στη Κανναβιού (91,4%).

Έσπασε το «φράγμα του 90% και ο Κούρρης (90,1%) ενώ δέχεται και μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα Αρμίνου μέσω του Νότιου Αγωγού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το φράγμα  Αρμίνου έχει δεχτεί την μεγαλύτερη ποσότητα νερού (από 1/10/2019) καθώς έχουν εισρεύσει 8,2 εκατομμύρια και ακολουθούν Ασπρόκρεμμος με 7,4 εκ και Κούρρης 6,9 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE