ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ενδιαφέρον για την ηγεσία των Εργατικών από τη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ενδιαφέρον για την ηγεσία των Εργατικών από τη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι

Την υποβολή υποψηφιότητας για την ανάληψη της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία επιβεβαιώνει ότι εξετάζει η σκιώδης Υπουργός Επιχειρήσεων Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι με άρθρο της στον Guardian.


H 40χρονη πολιτικός θεωρείται ως η επικρατέστερη υποψήφια της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, με τη στήριξη του σκιώδους Υπουργού Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ και πιθανότητα με τις ευλογίες του ίδιου του Τζέρεμι Κόρμπιν που την ανέδειξε γρήγορα στο σκιώδες υπουργικό του συμβούλιο.

Η κα Λονγκ-Μπέιλι δηλώνει ότι θα προσφέρει στους πολίτες έναν «προοδευτικό πατριωτισμό», σε μια υπόσχεση που κατά τους αναλυτές είναι απόπειρα να διαφοροποιήσει τη θέση της από την πολιτική του κ. Κόρμπιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών στη βόρεια και κεντρική Αγγλία ότι δεν υπερασπίζεται επαρκώς την ασφάλεια της χώρας, τις ένοπλες δυνάμεις και βετεράνους στρατιώτες.

Στο άρθρο της η Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι εκτιμά ότι ένας λόγος για τη μεγάλη ήττα των Εργατικών στις εκλογές ήταν η «συμβιβαστική λύση» που πρότεινε το κόμμα στο θέμα του Brexit.

Αναφέρει επίσης ότι θα στήριζε για τη θέση του αναπληρωτή ηγέτη τη σκιώδη Υπουργό Παιδείας και στενή της φίλη Άντζελα Ρέινερ, η οποία πάντως ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να διεκδικήσει η ίδια την ηγεσία του κόμματος.

Ενδιαφέρον για τη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν εξέφρασε ακόμα ο γραμματέας του κόμματος Ίαν Λάβερι, επίσης από την αριστερή πτέρυγα των Εργατικών.

Μέχρι στιγμής επισήμως πρόθεση διεκδίκησης της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος έχουν εκφράσει μόνο η σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών Έμιλυ Θόρνμπερι και ο βουλευτής Κλάιβ Λιούις.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα υποψηφιότητα θα υποβάλει και ο σκιώδης Υπουργός Brexit σερ Κιρ Στάρμερ, από την κεντρώα πτέρυγα του κόμματος, ενώ πολλά είναι ακόμα τα ονόματα που έχουν ακουστεί.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top