Μεγάλη μείωση του αριθμού μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία από τη θάλασσα το 2019

Μεγάλη μείωση του αριθμού μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία από τη θάλασσα το 2019

Ο αριθμός των μεταναστών που έφθασε στην Ιταλία διά της θαλάσσιας οδού μειώθηκε κατά 50% το 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Επιπλέον, ο αριθμός αυτός κατέγραψε πτώση περίπου 90% σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Από τις αρχές του 2019 έως την 24η Δεκεμβρίου, 11.439 μετανάστες αφίχθησαν στις ιταλικές ακτές.
 
Την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός τους ανερχόταν σε 23.210 και το 2017 ήταν 118.914. Η κυριότερη χώρα προέλευσής των μεταναστών φέτος ήταν η Τυνησία (2.654 μετανάστες), ενώ ακολουθούν το Πακιστάν και η Ακτή Ελεφαντοστού. Βασικός λόγος της δραστικής μείωσης του αριθμού μεταναστών στην Ιταλία είναι η αμφιλεγόμενη συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Λιβύης το 2017.
 
Βάσει της συμφωνίας, η Ιταλία προσέφερε χρήματα και εξοπλισμό για την αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας της λιβυκής ακτοφυλακής, προκειμένου να μπορεί να εμποδίζει τους μετανάστες που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη.
 
Ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών κατέγραψε μεγάλη πτώση, ωστόσο, οι επικριτές σημειώνουν ότι αυτό έγινε σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί σε καταυλισμούς στη Λιβύη είναι εκτεθειμένοι σε κακοποιήσεις και βασανισμούς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.