Εννέα εικαζόμενες επικίνδυνες περιοχές εκκαθαρίστηκαν στην Κύπρο, ανακοίνωσε η UNFICYP

Εννέα εικαζόμενες επικίνδυνες περιοχές εκκαθαρίστηκαν στην Κύπρο, ανακοίνωσε η UNFICYP

Την εκκαθάριση εννέα εικαζόμενων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού, ανακοίνωσε την Τρίτη 17/12κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα του ΟΗΕ, o Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Stéphane Dujarric.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Ντούζαρικ ανέφερε ότι  η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (UNFICYP) ανακοίνωσε την εκκαθάριση εννέα εικαζόμενων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού, συνολικής επιφάνειας 210 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε, συμφωνήθηκε και από τους δύο ηγέτες στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ως μέρος της δέσμευσής τους για μια Κύπρο χωρίς νάρκες.

Πρόσθεσε, επίσης,  η Ειρηνευτική Δύναμη επαινεί τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έδειξαν και οι δύο πλευρές για την ταχεία εκκαθάριση αυτών των 18 περιοχών, τηρώντας παράλληλα τα Διεθνή Πρότυπα Δράσης για τις Νάρκες, όπως ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τις Νάρκες (UNMAS).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Δύο μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πολιτικό θερμόμετρο, χτυπά «κόκκινο». Οι τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε πεδίο σκληρής πολιτικής σύγκρουσης, με τα κόμματα να δίνουν την τελική μάχη για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων, ενώ η ένταση γύρω από ακραίες τοποθετήσεις και κατηγορίες περί φασισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

BEST OF TOTHEMAONLINE