ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΠΙΣ στηρίζει τους κυβερνητικούς ιατρούς και ζητά λύσεις στα προβλήματα

Ο ΠΙΣ στηρίζει τους κυβερνητικούς ιατρούς και ζητά λύσεις στα προβλήματα

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει τους κυβερνητικούς ιατρούς μέλη του και καλεί την Πολιτεία «να εγκύψει στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια».

Σε ανακοίνωση, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «ο δρόμος για την πραγματική μεταρρύθμιση της δημόσιας υγείας και την ουσιαστική βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών περνά από την επένδυση για την υγεία σε όλους τους επιμέρους τομείς και λειτουργίες της».
 
Προσθέτει ότι ο Σύλλογος «αγωνίζεται για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας, ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας και ένα ΓεΣΥ με βιώσιμα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που θα λειτουργεί προς όφελος των ασθενών».
 
«Οι εξουθενωτικές και ως εκ τούτου αντίξοες συνθήκες εργασίας των γιατρών, όχι μόνο αυξάνουν το ιατρονομικό ρίσκο, αλλά πρωτίστως υπονομεύουν την ίδια την ασφάλεια των ασθενών. Οι μεγάλες αναμονές, η υποστελέχωση και ο ελλιπής εξοπλισμός των κρατικών νοσηλευτηρίων είναι δυστυχώς υπαρκτά προβλήματα», επισημαίνει.
 
Ο ΠΙΣ εκφράζει τη «συμπαράσταση του στην Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) σχετικά με τη διαμαρτυρία της για τη διαχρονική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Γενικών Νοσοκομείων».
 
«Με αφορμή δε πρόσφατα περιστατικά, ο ΠΙΣ καταδικάζει απερίφραστα την όποια μορφή βίας ασκείται σε λειτουργούς υγείας, την ώρα μάλιστα που ασκούν το λειτούργημα τους, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όσους τις έχουν ανάγκη», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top