ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: «Η Αμμόχωστος να ανοίξει κάτω από την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών»

Α. Κυπριανού: «Η Αμμόχωστος να ανοίξει κάτω από την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών»

«Εμείς επιμένουμε. Με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, η Αμμόχωστος πρέπει να ανοίξει κάτω από την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών για όλους τους νόμιμους κατοίκους της», ήταν το σχόλιο του Άντρου Κυπριανού, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΑΚΕΛ, έχει προτάσεις σχετικά με το ζήτημα της Αμμοχώστου.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη 03/12, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, απάντησε σε πολλά σημαντικά ζητήματα, και ένα εξ αυτών ήταν η προσπάθεια της Τουρκίας για άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Ο κ. Κυπριανού, ανέφερε πως «το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι η προσπάθεια η οποία αναπτύσσεται από την Τουρκία και είναι προφανές πως η Τουρκία καθοδηγεί τον Οζερσάι στο θέμα της Αμμοχώστουμ είναι απαράδεκτη, έξω από τα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι σαφέστατες αυτές οι αποφάσεις και είναι επικίνδυνες». Εξάλλου ανέφερε πως αυτή η προσπάθεια «θα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την διχοτόμηση».

Στην συνέχεια της απάντησης του σχολίασε πως «προς το παρόν δεν έχει ξεδιπλωθεί ακόμα όλη η πρόταση της Τουρκίας για την Αμμόχωστο», και πως  «εμείς επιμένουμε, με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, η Αμμόχωστος πρέπει να ανοίξει κάτω από την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, αυτό που προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα εφαρμοστεί αυτό, δηλαδή η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Εμείς εντοπίσαμε αμέσως μετά το Κρανς Μοντάνα, ότι ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο θα προκαλούσε σωρεία προβλημάτων. Κάποιοι θα αρχίσουν να σκέφτονται λύση δύο κρατών, η Τουρκία θα συνεχίζει να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και θα φέρει νέα τετελεσμένα».

«Εμείς αυτό που προτείνουμε είναι πολύ απλό» ανέφερε ο κ. Κυπριανού. «Επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Μόνο τότε θα αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα από την Τουρκία και θα εκτεθεί στην Διεθνή Κοινότητα», είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top