Αποχώρησε από εκδήλωση στην Τουρκία ο Έλληνας Yφυπουργός Περιβάλλοντος

Αποχώρησε από εκδήλωση στην Τουρκία ο Έλληνας Yφυπουργός Περιβάλλοντος

Άρωμα διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς ο Έλληνας Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από εκδήλωση στα Ύψαλα, διαμαρτυρόμενος για δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


Ο  Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP ότι η συμφωνία με τη Λιβύη θα εφαρμοστεί κανονικά και πως τα πλοία της Άγκυρας δεν θα αποχωρήσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που, υπό τον Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο θέμα της αποχώρησης αναφέρθηκε και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ανοίγοντας την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Στην εκδήλωση ο κ. Ερντογάν ήταν ακόμα μια φορά προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και σε σχέση με την Ελλάδα. Ο παριστάμενος Υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου, όπως ήταν αυτονόητο, αποχώρησε από την εκδήλωση. Θέλω λοιπόν να δηλώσω ότι η Ελλάδα είναι βεβαίως υποχρεωμένη να έχει μια ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία, δεν είναι όμως διατεθειμένη η Ελλάδα και η κυβέρνησή της να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE