ΑΟΖ: Πολιτικός 'πονοκέφαλος' για Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

ΑΟΖ: Πολιτικός 'πονοκέφαλος' για Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο  η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδα, αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση των συμφωνικών Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα και την ασφάλεια.

Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ Άχμεντ Χάφεζ είπε ότι οι τρεις Υπουργοί χαρακτήρισαν «αβάσιμες» τις δύο συμφωνίες Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα και την ασφάλεια, οι οποίοι επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικώς.

Όπως γράφει και ο αιγυπτιακός τύπος, το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει «χωρίς νομική βάση» τα δύο μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.