Σε εξέλιξη το άτυπο δείπνο των ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο

Σε εξέλιξη το άτυπο δείπνο των ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Κύπρου) την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, το άτυπο δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε σουίτα του ξενοδοχείου Adlon Kempinski στο Βερολίνο.

Ο κ. Γκουτέρες και οι δύο ηγέτες αρχίζουν το δείπνο έχοντας ενώπιον τους έναν σκελετό της ανακοίνωσης που αναμένεται να αναγνώσει ακολούθως ο ΓΓ του ΟΗΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις διαβουλεύσεις της κ. Λουτ με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον ειδικό εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν, νωρίτερα τη Δευτέρα έχει προκύψει ένα κείμενο, που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως της έκβασης των κατ’ ιδίαν συναντήσεων και του δείπνου.

Επιβεβαιώνονται παράλληλα οι προηγούμενες πληροφορίες ότι στο δείπνο παρίσταται ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι δύο ηγέτες, ενώ οι κ. Μαυρογιάννης και Ερτσίν ενδέχεται να κληθούν να παραστούν, εφόσον χρειαστεί.
 
Στο δείπνο, η ε/κ πλευρά θα επιμείνει στη σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, ακόμη και εντός Δεκεμβρίου, ωστόσο το σενάριο να περιέχεται αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται απομακρυσμένο.
 
Αναμένεται ότι μετά το πέρας του δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε δηλώσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE