ΕΚΥΣΥ: Αρκετοί συνταξιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

ΕΚΥΣΥ: Αρκετοί συνταξιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Δυστυχώς αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).  
 

Αναφέρει, επίσης, ότι ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2019.
 
Σημειώνει ότι το όριο της φτώχειας είναι 10.324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15.486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων.
 
«Οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν  να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2019. Για οποιαδήποτε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις ή στις τοπικές επιτροπές της Οργάνωσης», καταλήγει η ΕΚΥΣΥ, στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE