Στο δρόμο βγαίνουν στις 7 Νοεμβρίου οι φοιτητές, σύμφωνα με την ΠΟΦΕΝ

Στο δρόμο βγαίνουν στις 7 Νοεμβρίου οι φοιτητές, σύμφωνα με την ΠΟΦΕΝ

Διαφάνηκε για ακόμη μια φορά, μετά και την χθεσινή συνάντηση της ΠΟΦΕΝ με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, ότι τα πολυετή πλέον αιτήματα του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος για να καταστεί η Κρατική Φοιτητική Μέριμνα επαρκής, μπαίνουν ξανά στο περιθώριο, αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).


 «Αυτό βέβαια για εμάς ήταν ξεκάθαρο από τη στάση που κράτησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης εδώ και 8 μήνες», προσθέτει.«Στο δρόμο που μας επιβάλλουν, οφείλουμε να χαράξουμε άλλο δρόμο. Ραντεβού λοιπόν στις 7 Νοεμβρίου το πρωί σε κάθε χώρο σπουδών», αναφέρει η Ομοσπονδία.
 
Σημειώνει, επίσης, ότι μετά τις κινητοποιήσεις της ΠΟΦΕΝ τον περασμένο Φεβρουάριο, που στόχευαν σε αλλαγές των κριτηρίων και επαναφορά σημαντικού μέρους των ποσών που αποκόπηκαν τα τελευταία έξι χρόνια - για περαιτέρω ενίσχυση των φοιτητών μπροστά στις σημερινές πολύ αρνητικές συνθήκες για τους ιδίους και τις οικογένειες τους- ο Υπουργός προχώρησε στη σύσταση επιτροπής.
 
Όπως σημειώνει, η επιτροπή συνεδρίασε μόλις δύο φορές εδώ και οκτώ μήνες, μια το Μάιο και μια χθες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 
«Δυστυχώς στη χθεσινή συνάντηση η ΠΟΦΕΝ επανέλαβε τα αιτήματά της, λαμβάνοντας ξανά υποσχέσεις, ενώ σε λίγες μέρες αρχίζει η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η επιτροπή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια κίνηση κατευνασμού των αντιδράσεων των φοιτητών» , προσθέτει.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι αυτό που δεν άκουσαν κατά τη χθεσινή συνάντηση είναι την ανάγκη για μείωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 
«Την ώρα που εμείς συμπορευόμαστε με τους φοιτητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων που δίνουν καθημερινές μάχες για να εξασφαλίσουν το πτυχίο τους, αυτοί δυστυχώς συμπορεύονται με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Καλούμε έστω και τώρα τον Υπουργό, όπως προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΟΦΕΝ και στην αλλαγή των προϋπολογισμών για το 2020. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει δυνατότητα για ουσιαστικότερη αύξηση των δικαιούχων και για περαιτέρω ενίσχυση των υφιστάμενων δικαιούχων μέσα από τη φοιτητική χορηγία και τα φοιτητικά επιδόματα», προσθέτει.
 
Η ΠΟΦΕΝ καλεί όλους τους φοιτητές, των δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου, των χώρων σπουδών στην Ελλάδα και το υπόλοιπο εξωτερικό, να συμπορευτούν με την Ομοσπονδία, «για να πετύχουμε επιτέλους επαρκή Φοιτητική Μέριμνα, που θα καλύπτει τις σύγχρονες και πολλαπλές ανάγκες των φοιτητών», όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE