ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ISIS: «Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός, κλαίγοντας και φωνάζοντας και έφερε μαζί του τρία παιδιά»

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ISIS: «Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός, κλαίγοντας και φωνάζοντας και έφερε μαζί του τρία παιδιά»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς, πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (26/10) σε επιχείρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι πέθανε σε μια σήραγγα αφού πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, σκοτώνοντας και τρία παιδιά που έφερε μαζί του, ενώ η σήραγγα κατέρρευσε από την έκρηξη.

«Πέθανε σαν σκυλί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος είναι τώρα ένα πιο ασφαλές μέρος».

«Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός, κλαίγοντας και φωνάζοντας, και έφερε μαζί του τρία παιδιά», είπε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο ίδιος παρακολούθησε την επιχείρηση ζωντανά μαζί με άλλους αξιωματούχους, όπως ανέφερε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας για τη βοήθεια.

Όπως ανέφερε, οι Κούρδοι έδωσαν στις ΗΠΑ πληροφορίες που αποδείχτηκαν βοηθητικές.

Η επιχείρηση, συμπλήρωσε, άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

Είπε ακόμα ότι υπήρχαν πολλοί νεκροί από την επιχείρηση και ότι ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί αργότερα, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν είχαν απώλειες.

Ανέφερε, επίσης, ότι είχαν ενημερώσει τη Ρωσία ότι επρόκειτο να διεξάγουν επιχείρηση, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με το σκοπό της, καθώς και ότι η επιχείρηση έγινε με πάσα μυστικότητα, χωρίς να διαρρεύσει οτιδήποτε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σε μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, απαντά δημόσια στις έντονες αντιδράσεις και στα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE