Η Μόσχα εκτιμά πως 500 κρατούμενοι έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία

Η Μόσχα εκτιμά πως 500 κρατούμενοι έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη 22/10 πως η εκτίμηση της Μόσχας είναι πως έως και 500 κρατούμενοι, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία, μετά την αποχώρηση των φρουρών από τις θέσεις τους.


Μιλώντας μετά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, ο Σόιγκου ανέφερε πως έχουν ληφθεί μέτρα για να την εκ νέου σύλληψη των δραπετών.

Συμπλήρωσε πως οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν σήμερα Μόσχα και Άγκυρα για κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία απαιτούν από την Μόσχα να στείλει επιπλέον εξοπλισμό και δυνάμεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.