Ακαρ: Η Τουρκία θα προστατεύσει 'τα δικαιώματά της καθώς και των Τ/Κ'

Ακαρ: Η Τουρκία θα προστατεύσει 'τα δικαιώματά της καθώς και των Τ/Κ'

Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματά και των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε ομιλία του στο φόρουμ της TRT World, ενώ για τη Συρία είπε ότι παρακολουθούν τη εφαρμογή της συμφωνίας στενά. 

 

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται προσθέτοντας ότι “αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ”. “Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ δηλαδή του ψευδοκράτους . Η ‘τδβκ’ δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση”, ανέφερε.

Για το Συριακό, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ιράν δήλωσε πως ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι νεκρός – «Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο»

LIVE: Το Ιράν δήλωσε πως ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι νεκρός – «Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο»

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την ιρανική τηλεόραση. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE