ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ- ΑΟΖ: Αναμένει υιοθέτηση κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ- ΑΟΖ: Αναμένει υιοθέτηση κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος

Απόλυτη ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, για θέσπιση καθεστώτος-πλαισίου περιοριστικών μέτρων έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε το βράσυ της Τρίτης 15/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας παράλληλα ότι αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την υιοθέτηση των κυρώσεων.


Προσερχόμενος στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλου, στην πρεσβευτική κατοικία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τις αποφάσεις των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τη Δευτέρα  (14/10)και για τις προσδοκίες του από τη Σύνοδο Κορυφής.
 
«Πρώτον να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και δεύτερον αυτό που αναμένω είναι την υιοθέτηση από πλευράς αρχηγών κρατών, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλαδή, των υιοθετηθεισών κυρώσεων», είπε ο Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE