Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία

Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία

Η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών (YPG) στα βόρεια της  Συρίας, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα "Bild Am Sonntag" που επικαλείται δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Χάικο Μάας. 

"Κατά του υπόβαθρου της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της  Συρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες [εξαγωγής] για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την  Τουρκία στην Συρία," δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην εφημερίδα. 

Η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268  εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα.  

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία – Κάλεσμα από πολιτικούς αρχηγούς για συμμετοχή

LIVE: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία – Κάλεσμα από πολιτικούς αρχηγούς για συμμετοχή

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE