ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Κινδυνεύει με δια βίου φυλάκιση αλλά το μυαλό του είναι στη γυναίκα του

ΚΥΠΡΟΣ: Κινδυνεύει με δια βίου φυλάκιση αλλά το μυαλό του είναι στη γυναίκα του

Ο 40χρονος είναι αντιμέτωπος με πολύ σοβαρά αδικήματα και εξαιτίας αυτών κινδυνεύει μέχρι και με δια βίου φυλάκιση, αλλά η σύζυγός του, φαίνεται να είναι πάντα η προτεραιότητά του.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο λόγος για τον Ντάντι Ρούντολφ, ο οποίος μαζί με τον Παλαιστίνιο Άνταμ Αμπουραμαντάν,  είναι αντιμέτωπος με αδικήματα που αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου στις 26 Νοεμβρίου (2018).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 40χρονος Σλοβάκος, στην δικαστική διαδικασία της Τρίτης (24/09) κι ενώ η δικαστής τόνιζε πόσο σοβαρά είναι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Αντίθετα, κοιτούσε στο ακροατήριο όπου βρισκόταν η σύζυγός του και είτε της έγνεφε είτε της χαμογελούσε.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της διακοπής που έγινε, προτού ανακοινώσει το δικαστήριο αν οι δύο άνδρες θα μείνουν υπό κράτηση, ο 40χρονος είχε μια μικρή συνομιλία με την σύζυγό του.

Θυμίζουμε ότι ο ο 40χρονος Σλοβάκος Ντάντι Ρούντολφ και ο Παλαιστίνιος Άνταμ Αμπουραμαντάν προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη στις 5 Νοεμβρίου, για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου.

Οι δύο τους είναι ως γνωστό αντιμέτωποι με τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα φόνου, συνομωσία για φόνο, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, πυρομαχικών καθώς και εκρηκτικών υλών. Επίσης, ο 40χρονος Σλοβάκος είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Η Κατηγορούσα Αρχή θυμίζουμε ότι ζήτησε να μείνουν υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για να μην διαφύγουν στα κατεχόμενα όπου ήταν προηγουμένως ο Ρουντολφ.

Η Δικαστής, πέραν του ότι συμφώνησε με την Κατηγορούσα Αρχή για τους λόγους που πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την δίκη οι υπόποι, υπογράμμισε ότι η πιο σοβαρή κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο, είναι αυτή της απόπειρας φόνου. Μάλιστα, τόνισε ότι το εν λόγω αδίκημα επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου. Σημείωσε ακόμη ότι έχει μελετήσει όσο της επιτρεπόταν σε αυτό το στάδιο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και βάσει αυτού, θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα οι δύο κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι, για την κατηγορία της απόπειρας φόνου, σπάνια οι κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε δια βίου φυλάκιση, ωστόσο ο ποινικός κώδικας το επιτρέπει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ποινικό κώδικα: Όποιος αποπειράται παράνομα να επιφέρει το θάνατο άλλου ή με σκοπό να επιφέρει το θάνατο άλλου παράνομα, διενεργεί οποιαδήποτε πράξη ή παραλείπει πράξη την οποία έχει καθήκον να εκτελέσει, η οποία πράξη ή η παράλειψη είναι τέτοιας φύσης ώστε να ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της δικαστού, τόσο στον 40χρονο Σλοβάκο όσο και στον Παλαιστίνιο, γινόταν ξεχωριστά μετάφραση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top