Ελαφρύνσεις στις χρεώσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων στην ύπαιθρο, ζήτησε η Επ. Εσωτερικών… Κάλεσαν τις εταιρείες να επανεξετάσουν το θέμα.
Ελαφρύνσεις σε σχέση με το κόστος των δικαιωμάτων τηλεοπτικής προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων, που πληρώνουν μικρά σωματεία, σύλλογοι και καφενεία, ειδικά στην ύπαιθρο, ζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής από τις εταιρείες, τις οποίες κάλεσαν όπως εξετάσουν το θέμα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να συμβάλουν με πράξεις και έργα, ώστε να υπάρξει ανακούφιση του κόσμου.
Τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών καλούν ταυτόχρονα τα σωματεία και τα μικρά καφενεία της υπαίθρου να υποβάλουν αιτήσεις στις εταιρείες, ώστε να εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν.
Εξάλλου, το θέμα αφορά και τα μη κερδοσκοπικά σωματεία εντός των πόλεων, τα οποία όπως υπογραμμίστηκε θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, ώστε να τύχουν της οποιαδήποτε εξυπηρέτησης.
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αντρέας Κυπριανού, ο οποίος έχει εγγράψει το θέμα, εξέφρασε ικανοποίηση για όπως ανέφερε «όλοι οι πάροχοι Cytavision, PrimeTel, Cablenet, κλπ έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με τη βιωσιμότητα αυτών των συγκεκριμένων χώρων», προσθέτοντας πως «είναι έτοιμοι να εξετάσουν αιτήματα των σωματείων, για μείωση της συγκεκριμένης χρέωσης από 35% μέχρι 50%, αναλόγως, ούτως ώστε να βοηθήσουν αυτά τα μη κερδοσκοπικά σωματεία και τα μικρά καφενεία στην ύπαιθρο να επιβιώσουν».
Όπως ανέφερε σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του συγκεκριμένου αυτεπάγγελτου θέματος, ούτως ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες πλέον εισηγήσεις από τους παρόχους.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα μη κερδοσκοπικά σωματεία και τα καφενεία θα μπορέσουν μέσα από τις διευθετήσεις που θα γίνουν στην Επιτροπή Εσωτερικών να επιβιώσουν.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, είπε πως το κόμμα του θεωρεί το θέμα ζωτικής σημασίας, αφού τα πλείστα από τα σωματεία και τα καφενεία, οι σύλλογοι και κυρίως ο κόσμος της υπαίθρου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω των ψηλών τιμολογίων.
«Δεν μπορεί να επιβιώσει ένα καφενείο με 40 τετραγωνικά, όταν πληρώνει υψηλού κόστους τηλεοπτικά δικαιώματα. Και στο τέλος αυτό που θα γίνει είναι ότι οι πενήντα, οι εκατό, οι διακόσιοι κάτοικοι, που κρατούν Θερμοπύλες στην ύπαιθρο, θα χάσουν την απόλαυση τους, εξαιτίας της αδυναμίας αυτών των χώρων να πληρώνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα», είπε.
Ανέφερε, επίσης, πως το ίδιο συμβαίνει και στις τοπικές συνοικίες των πόλεων, για να προσθέσει ότι «ζητήσαμε ειδικά για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να υπάρξουν ελαφρύνσεις, ούτως ώστε να μπορούν να επιβιώσουν τα σωματεία, οι σύλλογοι κλπ».
Είναι ενθαρρυντικό, συμπλήρωσε, «το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες έχουν εκφράσει και έχουν καταθέσει την πολιτική τους βούληση να εξετάσουν μειώσεις σε ό,τι αφορά και την ύπαιθρο, αλλά και τα μη κερδοσκοπικά σωματεία στις πόλεις».
Εμείς, είπε ο κ. Γεωργίου, καλούμε όλες τις εταιρείες να εξετάσουν το θέμα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να συμβάλουν με πράξεις και έργα ώστε να υπάρχει ανακούφιση του κόσμου να μην ταλαιπωρείται να μην πληρώνουν υπερβολικά τηλεοπτικά δικαιώματα που στο τέλος θα είναι η ταφόπλακα τους να κλείσουν όλοι μια ασφαλώς στο τέλος θα χάσουν όλοι και οι εταιρείες και ο κόσμος που δεν θα έχει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση στα τηλεοπτικά αυτά προγράμματα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «αυτή η πρόθεση δεν αφορά ιδιωτικούς οργανισμούς, δηλαδή μπυραρίες, καφετέριες κλπ, αλλά αφορά τα σωματεία και τα μικρά καφενεία στην ύπαιθρο», σημειώνοντας πως «θα πρέπει να διαμορφωθούν σχέδια και πρόγραμμα ανακούφισης όλων αυτών των οποίων έχουμε αναφέρει».
«Καλούμε όλους να κάνουν αιτήσεις στις εταιρείες. Σίγουρα ο κόσμος της υπαίθρου θα έχει θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αναφορικά στα σωματεία ή συλλόγους των πόλεων θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για να τύχουν της οποιαδήποτε εξυπηρέτησης», είπε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, αναφερόμενος στο θέμα είπε πως «εύλογα γεννιούνται κάποια ερωτήματα», για να διερωτηθεί στη συνέχει ποιες «ήταν οι τιμές και οι χρεώσεις των συνδρομητικών πακέτων ποδοσφαίρου πριν και μετά την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου».
«Δεύτερον», σημείωσε, «πόσα είναι τα έσοδα που έχουν τα συγκεκριμένα συνδρομητικά κανάλια πριν και μετά την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, τρίτον ποιοι είναι οι μέτοχοι πίσω από τα συγκεκριμένα συνδρομητικά κανάλια και τέταρτον και ίσως πιο σημαντικό μήπως η κάρτα φιλάθλου έγινε για να καταπολεμηθεί η βία ή μήπως για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα;».
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια
• Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο
• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη
• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες
• Αυτός είναι ο Κύπριος στη λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια του Ομπάμα για το 2024
• Αριστοτέλους - Εφραίμ: Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά τους και οι ευχές τους
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις