ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Οι έγχρωμες καρτ-ποστάλ του «Mr Kodak», Ανδρέα Σωτηρίου, που έγραψαν ιστορία

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Οι έγχρωμες καρτ-ποστάλ του «Mr Kodak», Ανδρέα Σωτηρίου, που έγραψαν ιστορία

Μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, μία από τις πόλεις που αναπτύχθηκαν ταχύτατα ήταν η Αμμόχωστος.

Η πόλη έγινε σημαντικό εμπορικό κέντρο, που έως το 1974 διέθετε το πιο σημαντικό λιμάνι της Κύπρου, φυσικό και περίκλειστο από βράχους, ενώ τα Βαρώσια έγιναν ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Μεγάλα ξενοδοχεία πολυτελείας, απλώθηκαν κατά μήκος της βαρωσιώτικης αμμουδιάς και κόσμος από όλον τον κόσμο συνέρρεε στην παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου.

Ο Ανδρέας Σωτηρίου, κάτοικος Αμμοχώστου, διατηρούσε ένα κατάστημα Kodak και ήταν ο πρώτος που εξέδωσε μία σειρά από έγχρωμες καρτ-ποστάλ το 1962.

 

Δείτε το σπουδαίο φωτογραφικό υλικό στον Κυπριακό Χρονογράφο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE