Πρώην αστέρας του τένις ένοχος για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών

Πρώην αστέρας του τένις ένοχος για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών

Πρόκειται για τον 75χρονο σήμερα Μπομπ Χιούιτ, πρώην πρωταθλητή του τένις την δεκαετία του ΄80.

Ο Αυστραλός είναι ένοχος για δύο βιασμούς και μιας σεξουαλικής παρενόχλησης κατά ανήλικων κοριτσιών. Ο παλαίμαχος αθλητής υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου τένις, κερδίζοντας τίτλους και Grand Slam στις δεκαετίες 1960-70 ενώ προπονούσε αρκετές νεαρές αθλήτριες από τη Νότιο Αφρική.

Το δικαστήριο του Γιοχάνσμπουργκ αποδέχθηκε τις κατηγορίες, για τις οποίες τον κατηγορούσαν τα θύματα και οι οικογένειες τους.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως: «Τα εγκλήματα του θύτη δεν παραγράφονται, λόγω της παρόδου του χρόνου, ούτε τα θύματα χάνουν τα δικαιώματά τους. Ο κ. Χιούιτ κρίνεται ένοχος και δεν θα μείνει ατιμώρητος για τις πράξεις του».

Το νεαρότερο από τα θύματα του Χιούιτ ήταν 12 ετών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE