Ανέβαλε την αύξηση των δασμών σε προϊόντα της Κίνας ο Τράμπ

Ανέβαλε την αύξηση των δασμών σε προϊόντα της Κίνας ο Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Οκτωβρίου για τη 15η Οκτωβρίου, σε μια "χειρονομία καλής θέλησης".

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η αναβολή του μέτρου αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος "του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε" και λόγω "του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο" από την ίδρυσης της.

Οι Αμερικανοί τιμωρητικοί δασμοί θα αυξηθούν στο 30% (από 25%) στα συγκεκριμένα εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης, εν μέσω των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Όσο είμαι Πρόεδρος, δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε κριτική για την εντιμότητα και τη διαφάνεια»- Τι δήλωσε για τον ανασχηματισμό, την τοξικότητα και τις εκλογές

ΠτΔ: «Όσο είμαι Πρόεδρος, δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε κριτική για την εντιμότητα και τη διαφάνεια»- Τι δήλωσε για τον ανασχηματισμό, την τοξικότητα και τις εκλογές

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα (1/09) στην εκπομπή «Επίκαιρα» του Plus TV, στην οποία απάντησε σε σωρεία θεμάτων επικαιρότητας που ταλανίζουν την κοινωνία.

BEST OF TOTHEMAONLINE