«Ο παππούς μου επέθανε 127 χρονών» – Ο μακροβιότερος Κύπριος και η μαρτυρία του εγγονού του

«Ο παππούς μου επέθανε 127 χρονών» – Ο μακροβιότερος Κύπριος και η μαρτυρία του εγγονού του

Χριστούγεννα 1957. Ο φωτογραφικός φακός του Τάιμς οφ Σάιπρους και ο δημοσιογράφος Άλκης Ανδρέους συνάντησαν έναν υπεραιωνόβιο Κύπριο στον Λυθροδόντα. Καλοστεκούμενος, όπως τον περιγράφει το άρθρο, και με λεβέντικη περηφάνια, ο παραδοσιακός βρακάς είναι ίσως και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε στην Κύπρο, που αποτέλεσε θέμα για το περιοδικό και δεν ξαφνιάζει το γεγονός πως αποτελεί θέμα και σήμερα.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Καλοκαίρι 2019. Περπατάμε στο χωριό, ντάλα μεσημέρι, με μοναδικό σκοπό να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν να διηγηθούν την ιστορία του χωριού.

Κάνοντάς μας τη χάρη, να κάνει παύση από τη μεσημβρινή του ανάπαυλα και το μεσημεριανό του γεύμα, η φιλόξενη οικογένεια του Σταύρου Μαυρομμάτη μας περιμένει για να μας διηγηθεί τις ημέρες του Αγώνα της ΕΟΚΑ, αφού κι εκείνος και η οικογένεια της συζύγου του αφιερώθηκαν στο έπος του ’55 – ’59.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβέρνηση: «Σημαντική η επίσκεψη Λακρουά» - «Αμείωτο το ενδιαφέρον των ΗΕ»

Κυβέρνηση: «Σημαντική η επίσκεψη Λακρουά» - «Αμείωτο το ενδιαφέρον των ΗΕ»

Σημαντική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης την επίσκεψη στην Κύπρο του Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν-Πιερ Λακρουά, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη την Τρίτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη δείχνει ότι παραμένει αμείωτη η προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE