ΚΥΠΡΟΣ: Επίσημη «πρώτη» για το κυνήγι – Πέραν των 17 χιλιάδων κυνηγών στα βουνά

ΚΥΠΡΟΣ: Επίσημη «πρώτη» για το κυνήγι – Πέραν των 17 χιλιάδων κυνηγών στα βουνά

Ξεκίνησε και επίσημα το κυνήγι για χιλιάδες κυνηγούς, την Κυριακή 18/08.

Η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για τη θερινή περίοδο είναι γεγονός, με τη φάσσα και το τρυγόνι να «έχουν τη τιμητική τους».

Με αφορμή την πρώτη εξόρμηση, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καλεί τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους γραμμένους αλλά και του άγραφους νόμους του κυνηγιού.

Οι κυνηγοί καλούνται να τηρούν τα πιο κάτω:

  • Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
  • Να σχεδιάσουν από πριν την πορεία και τον χώρο που θα κυνηγήσουν και να δώσουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για να προσεγγίσουν τον χώρο που θα κυνηγήσουν ή να επιστρέψουν πίσω στο αυτοκίνητό τους.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).
  • Να αποφεύγουν να κυνηγούν μόνοι ενώ πάντοτε κάποιο άλλο πρόσωπο να γνωρίζει το ακριβές σημείο που θα κυνηγήσουν.
  • Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που να προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
  • Να σχεδιάζουν από πριν πώς θα ενεργήσουν ή με ποιους θα επικοινωνήσουν σε περίπτωση ενός δυσάρεστου περιστατικού.
  • Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όλους όσοι «αποφασίσουν» να παρανομήσουν.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο, την ώρα που το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

BEST OF TOTHEMAONLINE