Τουλάχιστον 63 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε γάμο στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 63 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε γάμο στην Καμπούλ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

Η επίθεση καμικάζι, που είχε στόχο το βράδυ του Σαββάτου 17/08 έναν γάμο στην Καμπούλ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους ενώ 182 τραυματίσθηκαν ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής 18/08 οι αρχές.

«Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε αίθουσα στη δυτική Καμπούλ που ήταν γεμάτη κόσμο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή, σε μια γειτονιά όπου κατοικούν ως επί το πλείστον μέλη της σιιτικής μειονότητας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα μια δέσμευση των Ταλιμπάν στο ζήτημα της ασφάλειας και τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Επίσης η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε τζαμί στο Πακιστάν και στοίχισε τη ζωή ενός αδελφού του ηγέτη των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα. Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 20.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πτώματα να κείτονται ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος. Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο χώρο της αίθουσας όπου βρίσκονταν οι άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Όλοι έτρεχαν», είπε μετά την έκρηξη ένας σερβιτόρος στην αίθουσα, ο Σάγεντ Αγά Σαχ. «Μερικοί από τους σερβιτόρους μας σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν». Η επιχείρηση των αιθουσών γάμου έχει αναπτυχθεί στην Καμπούλ, καθώς η αφγανική οικονομία ανακάμπτει βραδέως και οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα χρήματα σε γιορτές. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε αίθουσα γάμου στην Καμπούλ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE